Pieczona papryka przekładana pastą rybną
Pieczona papryka przekładana pastą rybną
Przygotowanie
- W piekarniku rozgrzewamy grill
- Każdą paprykę kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne
- Następnie na blachę kładziemy kawałki papryki skórą do góry i wkładamy do piekarnika ok. 20 cm poniżej grilla
- Papryki pieczemy przez ok. 10-15 minut (do momentu, aż skórka ściemnieje i pokryje się pęcherzykami)
- Po tym czasie wyciągamy paprykę z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
- Ostygniętą paprykę obieramy ze skórki
- Do blendera wkładamy tuńczyka, twaróg, śmietanę oraz musztardę i całość blendujemy do momentu, aż wszystkie składniki się dokładnie ze sobą połączą
- Do masy dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, a następnie wkładamy do lodówki na min. 30 minut
- Kawałki papryk smarujemy pastą i układamy na talerzu
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z papryką.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (920 g)
- Tuńczyk w sosie własnym (400 g)
- Śmietana 18% (50 g)
- Ser twarogowy krowi (40 g)
- Musztarda (10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.