fbpx
Szukaj
open close

Pieczona papryka przekładana pastą rybną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c463b4b94-ef9a-4ed4-a3df-faf5bc5ba5f6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczona papryka przekładana pastą rybną

Przygotowanie

  • W piekarniku rozgrzewamy grill
  • Każdą paprykę kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne
  • Następnie na blachę kładziemy kawałki papryki skórą do góry i wkładamy do piekarnika ok. 20 cm poniżej grilla
  • Papryki pieczemy przez ok. 10-15 minut (do momentu, aż skórka ściemnieje i pokryje się pęcherzykami)
  • Po tym czasie wyciągamy paprykę z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
  • Ostygniętą paprykę obieramy ze skórki
  • Do blendera wkładamy tuńczyka, twaróg, śmietanę oraz musztardę i całość blendujemy do momentu, aż wszystkie składniki się dokładnie ze sobą połączą
  • Do masy dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, a następnie wkładamy do lodówki na min. 30 minut
  • Kawałki papryk smarujemy pastą i układamy na talerzu

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z papryką.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (920 g)
  • Tuńczyk w sosie własnym (400 g)
  • Śmietana 18% (50 g)
  • Ser twarogowy krowi (40 g)
  • Musztarda (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ryż z cebulką i papryką

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia Cebulki obieramy i kroimy w cienkie plasterki (…)

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i (…)

WIĘCEJ >

Zupa paprykowo-kalarepowa

Do garnka wlewamy bulion Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut (…)

WIĘCEJ >

Brokułowo-paprykowa sałatka

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Krem z pieczonej papryki i pomidora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do (…)

WIĘCEJ >