Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni
Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni
Przygotowanie
Pieczeń:
- Schab solimy, pieprzymy
- Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy
- Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru
- Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw
- Mięso kładziemy na warzywach
- Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
Puree z dyni:
- Z dyni usuwamy pestki
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- W rondelku rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę
- Podsmażamy 3 min
- Dodajemy upieczoną dynię i miksujemy blenderem
- Solimy i pieprzymy do smaku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie zależy używać pieprzu czarnego.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pieczeni.
Autor
Lista składników
Pieczeń ze schabu
- Wieprzowina schab (surowy) (600 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Por (35 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Estragon suszony (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Purée z dyni
- Dynia Hokkaido (świeża) (210 g)
- Cebula (105 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.