Pieczeń z indyka
Pieczeń z indyka
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 450 st. C
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do miękkości)
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
- Usmażoną cebulę do miski z serem, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy (masa powinna być jednolita i zwarta)
- Gotową masę przenosimy do brytfanny i ugniatamy
- Brytfannę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
- Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na ok. 10 minut do ostygnięcia
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z indykiem.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Indyk mięso mielone (650 g)
- Śmietanka kremówka 30% (80 ml)
- Ser Parmezan (80 g)
- Cebula (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sól morska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.