Pieczarkowy burger
Pieczarkowy burger
Przygotowanie
- Z pieczarek usuwamy ogonki, a następnie drobno siekamy i przenosimy do miski
- Dodajemy mięso oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
- Z masy mięsnej formujemy burgera
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy burgera oraz kapelusze pieczarek i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Ogórka kroimy w plastry
- Awokado obieramy i kroimy w plastry
- Na jeden kapelusz pieczarki kładziemy burgera, smarujemy majonezem, kładziemy ser oraz wszystkie warzywa, posypujemy pestkami i przykrywamy drugim kapeluszem pieczarki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych burgerów.
Autor
Lista składników
- Bułka pszenna (160 g)
- Wołowina mięso mielone (150 g)
- Pomidor (60 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Sałata masłowa (35 g)
- Ser Gouda (10 g)
- Majonez (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.