Pieczarki z czosnkiem
Pieczarki z czosnkiem
Przygotowanie
- Grzyby dokładnie oczyszczamy
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
- Dolewamy sok z cytryny, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy grzyby i podsmażamy przez ok. 5-7 minut, co jakiś czas mieszając
- Do miski wlewamy pozostały tłuszcz z octem, dodajemy posiekaną zieleninę oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy
- Zawartość miski wlewamy na patelnię, mieszamy i wyłączamy kuchenkę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem pieczarek.
Autor
Lista składników
- Pieczarka (świeża) (500 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
- Czosnek (15 g)
- Ocet balsamiczny (6 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.