Pieczarki w panierce
Pieczarki w panierce
Przygotowanie
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
- Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem
- Na papier układamy pieczarki
- Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą i przyprawy, mieszamy, a następnie posypujemy mieszanką pieczarki
- W garnku rozpuszczamy tłuszcz i przelewamy go do dzbanka
- Dodajemy przyprawy oraz przyciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy, a następnie polewamy tłuszczem pieczarki
- Formę wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczarek.
Autor
Lista składników
- Pieczarka (świeża) (240 g)
- Bułka tarta (100 g)
- Ser Parmezan (50 g)
- Masło (50 g)
- Czosnek (10 g)
- Zioła prowansalskie (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.