fbpx
Szukaj
open close

Pieczarki w panierce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c200dd84e-de30-47cc-a2a9-2aea5ffcb5d4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczarki w panierce

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem
  • Na papier układamy pieczarki
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą i przyprawy, mieszamy, a następnie posypujemy mieszanką pieczarki
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz i przelewamy go do dzbanka
  • Dodajemy przyprawy oraz przyciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy, a następnie polewamy tłuszczem pieczarki
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczarek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (240 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Masło (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczarki z czosnkiem

Grzyby dokładnie oczyszczamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (…)

WIĘCEJ >

Pieczarki z czosnkiem i ziołami

Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę (natkę) siekamy Pieczarki dokładnie oczyszczamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C (…)

WIĘCEJ >

Marynowane pieczarki z ziołami

Zieleninę drobno siekamy Do garnka wlewamy bulion i ocet jabłkowy, mieszamy i zagotowujemy Wrzucamy połowę pieczarek i gotujemy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

Pieczarki dokładnie oczyszczamy Natkę pietruszki targamy na części Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez (…)

WIĘCEJ >

Pieczarki faszerowane mięsem z indyka

Piekarnik ustawiamy na 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Z pieczarek usuwamy nóżki i drobno kroimy. (…)

WIĘCEJ >