Pieczarki faszerowane mięsem z indyka
Pieczarki faszerowane mięsem z indyka
Przygotowanie
- Piekarnik ustawiamy na 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu.
- Z pieczarek usuwamy nóżki i drobno kroimy. Kapelusze układamy w naczyniu żaroodpornym górą do dołu.
- Siekamy cebulę i natkę pietruszki, a następnie mieszamy z mięsem, przyprawami i rozpuszczonym olejem kokosowym.
- Z mięsnej masy formujemy duże kule, układamy je w pieczarkach i dociskamy.
- Pieczemy 40 min, a jeżeli mają być bardziej przypieczone to można włączyć jeszcze na 10 minut termoobieg.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pieczarka portobello (720 g)
- Indyk mięso mielone (400 g)
- Cebula (105 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
- Oregano suszone (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.