Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą
Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą
Przygotowanie
- Pieczarki dokładnie oczyszczamy
- Natkę pietruszki targamy na części
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 10 minut
- Dodajemy natkę pietruszki, passatę oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy i dusimy przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem pieczarek.
Autor
Lista składników
- Pieczarka (świeża) (200 g)
- Passata pomidorowa (50 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.