fbpx
Szukaj
open close

Pianki z musem porzeczkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca78dcaa3-6d5d-4a86-9845-1e3ef7e44007
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pianki z musem porzeczkowym

Przygotowanie

  • Porzeczki odrywamy od łodyżek, wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Do musu porzeczkowego dodajemy słodzik (3/4 ilości) i mieszamy do momentu, aż słodzik się rozpuści
  • Następnie mus przecieramy przez sitko do miski i wkładamy do lodówki
  • Białka z solą ubijamy na sztywną pianę
  • Dodajemy pozostały słodzik i ubijamy przez kilka sek.
  • Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień
  • Przy pomocy 2 łyżek formujemy z piany kulki i wkładamy do gorącej wody tak, aby się ze sobą nie stykały
  • Kulki gotujemy przez kilka sek., po czym odwracamy na drugą stronę i również gotujemy przez kilka sek.
  • Gotowe pianki wyciągamy z garnka za pomocą łyżki cedzakowej i kładziemy na ręcznik papierowy
  • Do pucharków wlewamy mus porzeczkowy, a na wierzchu układamy pianki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z porzeczkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Porzeczka czarna (400 g)
  • Jajo białko (120 g)
  • Cukier trzcinowy (40 g)
  • Sól kłodawska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Lodówka, Łyżka cedzakowa, Mikser, Miska, Pucharki do deserów, Ręcznik papierowy, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kompot porzeczkowy

Owoce wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 4-5 minut Kompot (…)

WIĘCEJ >

Koktajl z czarnej porzeczki

Porzeczki, sałatę i mango myjemy Mango obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy

WIĘCEJ >