fbpx
Szukaj
open close

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3ae17ba-bef6-4b3f-a8fc-6ffe04280ec7-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Przygotowanie

  • Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony.
  • Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku.
  • Czekamy, aż przestygnie i wrzucamy do kielicha blendera.
  • Dodajemy do blendera ugotowane piersi z kurczaka, marchew, pietruszkę, seler, sól, tymianek i miksujemy wszystko na gładką masę.
  • Posypać kiełkami brokuła.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Pasztet można przechowywać w lodówce do trzech dni.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak pierś (400 g)
  • Indyk wątróbka (300 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Marchew (45 g)
  • Bulion mięsny (30 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Kiełki brokuła (8 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasztet z wątróbką

Boczek kroimy w kostkę o wielkości ok. 2-3 cm Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy (…)

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części (…)

WIĘCEJ >