fbpx
Szukaj
open close

Pasztet z kiszonej kapusty i suszonych pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc1501885-a61f-4e43-8bd3-fd583337908f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasztet z kiszonej kapusty i suszonych pomidorów

Przygotowanie

  • Kasze płuczemy na sitku i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Kapustę, pomidory i zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy kapustę, pomidory, przecier i przyprawy (kminek i paprykę), mieszamy i dusimy przez ok. 10-15 minut
  • Pod koniec duszenia dodajemy zieleninę i mieszamy
  • Zawartość patelni przenosimy do blendera i blendujemy na drobne kawałki
  • Dodajemy kaszę i ponownie blendujemy (masa powinna być zwarta, ale nie całkowicie jednolita)
  • Dodajemy przyprawy (sól) oraz syrop klonowy i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Keksówkę lekko smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą
  • Masę przenosimy do keksówki i równomiernie rozprowadzamy
  • Keksówkę wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
  • Pasztet wyciagamy z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia, a następnie przechodzimy do krojenia

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pasztetów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula (210 g)
  • Przecier pomidorowy (120 g)
  • Kapusta kiszona (100 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Kasza jaglana (90 g)
  • Syrop klonowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Bułka tarta (8 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Kminek mielony (1.5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka - keksówka, Garnek, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasztet z wytrawnym sosem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę smarujemy tłuszczem Cebulę z marchewką obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki (…)

WIĘCEJ >

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez (…)

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy (…)

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy (…)

WIĘCEJ >