Paszteciki z indykiem
Paszteciki z indykiem
Przygotowanie
- Mięso kroimy w kostkę
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Pieczarki kroimy w plasterki
- Zieleninę siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut
- Dodajemy cebulę oraz zieleninę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy grzyby i smażymy przez ok. 5 minut
- Następnie oprószamy całość mąką i mieszamy
- Dolewamy mleko, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy do momentu, aż farsz zacznie gęstnieć, a następnie odstawiamy patelnię do ostygnięcia
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Farsz przenosimy do kokilek
- Z ciasta wykrawamy kawałki o wielkości kokilek, kładziemy na wierzchu kokilek i przyklejamy do jej brzegów
- Kokilki wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnic od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Indyk pierś (500 g)
- Pieczarka (świeża) (400 g)
- Mleko kokosowe (400 ml)
- Ciasto francuskie (150 g)
- Cebula (105 g)
- Mąka orkiszowa (24 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Tymianek (świeży) (6 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.