Pasta z oliwek i awokado
Pasta z oliwek i awokado
Przygotowanie
- Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy
- Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym)
- Dodajemy czosnek i sok z cytryny
- Dodajemy oliwę i oliwki
- Lekko solimy i pieprzymy
- Miksujmy na gładką masę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na domowy chleb gryczany, który może posłużyć jako dodatek do pasty.
Autor
Lista składników
- Awokado (140 g)
- Oliwki zielone (30 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.