Pasta z makreli z chlebem gryczanym
Pasta z makreli z chlebem gryczanym
Przygotowanie
- Makrelę obieramy ze skóry i ości
- Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować
- Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy
- Lekko solimy i pieprzymy
- Miksujemy na gładką masę
- Próbujemy i doprawiamy do smaku
Rady dietetyka
Jeśli masz czas – upiecz własny chleb (to nie zajmie dużo czasu) – skorzystaj z przepisów powiązanych. Najlepszy będzie chleb na zakwasie. Jeśli kupisz chleb w piekarni, szukaj 100% żyta na zakwasie (gryczany może być trudno dostępny).
Autor
Lista składników
- Chleb gryczany (na drożdżach) (150 g)
- Makrela wędzona (125 g)
- Masło (100 g)
- Przecier pomidorowy (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.