fbpx
Szukaj
open close

Pasta z kukurydzy i suszonych pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4726e7ee-9d9b-4f78-8bf9-0ee050984192-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta z kukurydzy i suszonych pomidorów

Przygotowanie

  • Kukurydzę i pomidory blendujemy na gładką masę.
  • Doprawiamy ziołami i pieprzem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Pastę można zjeść z pieczywem gryczanym domowej roboty na zakwasie (powiązany przepis).

Autor

Maria Chuchla
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kukurydza w zalewie (słoik) (250 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Brzydka pasta z soczewicy

Soczewicę gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy lub dusimy w bulionie albo w rozdrobnionym (…)

WIĘCEJ >

Pasta musztardowa z białej fasoli

Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >