Pasta z buraków
Pasta z buraków
Przygotowanie
- Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami.
- Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Pastę możesz spożyć z dodatkiem domowego chleba gryczanego na zakwasie (powiązany przepis).
Autor
Lista składników
- Burak (210 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Czosnek (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Bazylia suszona (1 g)
- Natka pietruszki suszona (1 g)
- Rozmaryn suszony (1 g)
- Koper (ziele) suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.