Pasta z bobu i awokado
Pasta z bobu i awokado
Przygotowanie
- Bób dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zaczynamy gotować
- Gdy woda zacznie się gotować, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy bób przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Następnie bób odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
- Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i obieramy ze skórki
- Do blendera wkładamy bób, awokado oraz zieleninę i dokładnie blendujemy
- Dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy i dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.
Autor
Lista składników
- Bób (320 g)
- Awokado (140 g)
- Sok z cytryny (bio) (24 ml)
- Szczypiorek (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.