Pasta z awokado

Pasta z awokado
Przygotowanie
- Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, a miąższcz wykładamy na talerz.
- Widelcem ugniatamy awokado, aż uzyskamy gęstą masę (niekoniecznie jednolitą).
- Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, płatki drożdżowe i musztardę dalej ugniatając.
- Solimy i pieprzymy według upodobań smakowych.
- Możemy zjeść pastę np. z omletem, jajecznicą, ale również jako samodzielne danie.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepisy na chleby gryczane, które mogą posłużyć jako dodatek do pasty z awokado.
Autor
Lista składników
- Awokado (280 g)
- Sok z limonki (bio) (50 g)
- Płatki drożdżowe (10 g)
- Czosnek (5 g)
- Musztarda (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.