Pasta warzywna
Pasta warzywna
Przygotowanie
- Warzywa obieramy
- Ścieramy na tarce
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem
- Dodajemy starte warzywa
- Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min
- Miksujemy blenderem
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Pietruszkę siekamy, dodajemy do pasty i mieszamy
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Możesz spożyć pastę z pieczywem gryczanym (najlepiej domowym na zakwasie) lub zakupionym w piekarni – zwracaj uwagę na jego jakość oraz skład.
Autor
Lista składników
- Cebula (105 g)
- Woda (100 ml)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Seler korzeń (80 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Marchew (45 g)
- Czosnek (5 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.