Pasta tapenade z czarnych oliwek
Pasta tapenade z czarnych oliwek
Przygotowanie
- Oliwki i anchosi kroimy na kawałki, po czym przenosimy do blendera
- Zieleninę siekamy, dodajemy do blendera i miksujemy na pastę
- Cały czas blendując powoli dolewamy tłuszcz – tapenade powinno przypominać konsystencję gęstego sosu
- Pastę przenosimy do miski, przykrywamy i wkładamy do lodówki
- Chleb podpiekamy w tosterze i podajemy z pastą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.
Autor
Lista składników
- Oliwki czarne (300 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (280 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Anchois (sardela) (10 g)
- Tymianek (świeży) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.