fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta serowa z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd4738d14-ce1c-4be1-9abc-331ed9a54439
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta serowa z ziołami

Przygotowanie

  • Szalotki obieramy i drobno siekamy
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • Zieleninę drobno siekamy (łodyżki odrywamy)
  • Ser wkładamy do miski, dodajemy szalotki, czosnek oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy (ale nie na całkiem gładko)
  • Przygotowaną masę wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
  • Przed podaniem dodajemy do masy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser twarogowy krowi (400 g)
  • Wino białe wytrawne (100 ml)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (40 g)
  • Szczypiorek (35 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (35 g)
  • Trybula (świeża) (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Ocet winny (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasta serowa z rukwią wodną

Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki Seler obieramy Do garnka wkładamy ziemniaki i seler, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem (…)

WIĘCEJ >

Pasta paprykowo-pomidorowa

Do miski wkładamy ser, dolewamy wodę i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę (…)

WIĘCEJ >

Prosta pasta z awokado

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy natkę pietruszki i (…)

WIĘCEJ >

Pasta z kukurydzy i suszonych pomidorów

Kukurydzę i pomidory blendujemy na gładką masę. Doprawiamy ziołami i pieprzem.

WIĘCEJ >

Pasta gryczana

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy (…)

WIĘCEJ >