Pasta marchewkowo-daktylowa
Pasta marchewkowo-daktylowa
Przygotowanie
- Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach
- Daktyle kroimy w cienkie paski
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min
- Dodajemy marchewkę i daktyle
- Podsmażamy przez 2-3 min i wlewamy wodę
- Przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
- Lekko solimy i dodajemy cynamon
- Miksujemy blenderem na gładką masę
Autor
Lista składników
- Cebula (105 g)
- Marchew (90 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Woda (50 ml)
- Daktyl (25 g)
- Wiórki kokosowe (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Cynamon mielony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.