Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym
Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym
Przygotowanie
- Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie
- Pozostawiamy je na 30 minut
- Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody
- Ugotowane marchewki wyciągamy z wody
- Owoce odsączamy
- Łączymy marchewki z suszonymi owocami
- Migdały drobno siekamy
- Dodajemy posiekane migdały oraz resztę składników
- Miksujemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Marchew (135 g)
- Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
- Figa suszona (40 g)
- Daktyl (20 g)
- Masło migdałowe (10 g)
- Migdał (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kardamon – ziarno (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Goździk mielony (1 g)
- Imbir w proszku (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.