fbpx
Szukaj
open close

Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz7-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami

Przygotowanie

  • Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić/posiekać jak najdrobniej
  • Wrzucić posiekane jajka do miski
  • Dodać sos
  • Dodać szczypiorek
  • Zamieszać i spróbować
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem
  • Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do miski
  • Dodać oliwę i ocet balsamiczny
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Wymieszać
  • Buraki rozłożyć na talerzu
  • Na środku buraków ułożyć pastę jajeczną 

Uwagi

Aby uzyskać kulisty kształt pasty jajecznej, można użyć tzw. O-ringu – tego typu metalowe pierścienie można zakupić w marketach spożywczych.

Pastę możesz również podać z grzankami z pieczywa gryczanego (najlepiej domowego na zakwasie) – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Burak (210 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos vinaigrette (20 g)
  • Ocet balsamiczny (18 ml)
  • Płatki migdałowe (10 g)
  • Szczypiorek (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasta jajeczna

Jajka gotujemy (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 8 minut). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi (…)

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną (…)

WIĘCEJ >