Pasta jajeczna

Pasta jajeczna
Przygotowanie
- Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli
- Gotujemy 10 min
- Odlewamy gorącą wodę i zalewamy jajka zimną
- Po chwili obieramy ze skorupki i wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, dodajemy sól i pieprz
- Dolewamy oliwę i miksujemy przez 15 sekund
- Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy łyżką lub widelcem
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na domowy chleb gryczany, który może posłużyć jako dodatek do pasty.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.