Pasta gryczana
Pasta gryczana
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 20 min
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy cebulę 2-3 min
- Dodajemy do ugotowanej kaszy
- Dodajemy ugotowane jajko
- Solimy i pieprzymy
- Miksujemy blenderem
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na chleb gryczany, który może posłużyć jako dodatek do pasty.
Autor
Lista składników
- Kasza gryczana niepalona (100 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Cebula (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.