Pasta cukiniowo-szpinakowa
Pasta cukiniowo-szpinakowa
Przygotowanie
- Z cukinii wydrążamy gniazda nasienne i ścieramy ją na tarce o grubych oczkach
- Solimy i odstawiamy na 15 min ,żeby puściła wodę
- Siekamy cebulę i czosnek
- Podsmażamy cebulę
- Kiedy się lekko zarumieni dodajemy czosnek
- Odciskamy cukinię z wody
- Dorzucamy cukinię do cebuli i czosnku
- Mieszamy i dusimy
- Dodajemy szpinak
- Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny
- Kiedy wszystkie warzywa zmiękną i połączą się dodajemy do nich tymianek, sok z cytryny i sól
- Miksujemy do uzyskania konsystencji pasty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia past warzywnych.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Cebula (105 g)
- Cytryna (80 g)
- Szpinak (50 g)
- Czosnek (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Tymianek (świeży) (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.