Pasta brokułowa
Pasta brokułowa
Przygotowanie
- Gotujemy i odcedzamy brokuł
- Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem
- Dolewamy oliwy i mieszamy
- Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, aby zainspirować się innymi przepisami na przygotowanie pasty brokułowej oraz domowego chleba gryczanego na zakwasie.
Autor
Lista składników
- Brokuł (240 g)
- Cytryna (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Wiórki kokosowe (18 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.