Papryka smażona z brokułami
Papryka smażona z brokułami
Przygotowanie
- Papryki gotujemy na parze przez ok. 5-6 minut (do miękkości)
- Następnie papryki odsączamy, obieramy ze skórki i kroimy na pół, po czym usuwamy gniazda nasienne
- Miąższ z papryk kroimy w paski
- Brokuł dzielimy na różyczki, dokładnie myjemy i osuszamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy warzywa i smażymy przez ok. 4-6 minut, co jakiś czas mieszając
- Dodajemy przyprawy, mieszamy i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z papryką lub brokułem.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (460 g)
- Brokuł (300 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.