Papryka faszerowana sarną
Papryka faszerowana sarną
Przygotowanie
- Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski
- Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster od strony ogonka o grubości ok. 0,5 cm
- Następnie wydrążamy z papryki gniazdo nasienne
- Do środka papryki wsadzamy mięso i przykrywamy czapeczką
- Nafaszerowaną paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
- Sałatę targamy na części
- Pomidorki kroimy na pół
- Warzywa układamy na talerzu i polewamy sosem, a obok kładziemy upieczoną paprykę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych faszerowanych warzyw.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Sarnina łopatka (150 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Czosnek (5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Cząber suszony (0.5 g)
- Tymianek suszony (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.