fbpx
Szukaj
open close

Paluszki z indyka w ziołowej panierce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf98b4605-3a2c-481a-ad27-20d28658c1d5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Paluszki z indyka w ziołowej panierce

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w paski o szerokości ok. 2 cm i długości ok. 10 cm
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy bułkę tartą, skórkę z cytryny, oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Do osobnej miski wybijamy jaja, dolewamy wodę i lekko roztrzepujemy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Mięso obtaczamy w jaju i bułce tartej, a następnie przenosimy na papier
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
  • Usmażone mięso przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z użyciem mięsa z indyka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (500 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Woda (15 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Cytryna – skórka (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Filet z indyka w stylu tex-mex

Do miski wsypujemy przyprawy (kmin rzymski i pieprz) i mieszamy Na talerzu układamy mięso i nacieramy dokładnie mieszanką przypraw z (…)

WIĘCEJ >

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy 1/4 ilości zieleniny (bazylii) (…)

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z indyka na warzywach

Grillowana pierś z indyka Mięso kroimy wzdłuż na cieńsze plastry Do miski wlewamy sos sojowy i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez (…)

WIĘCEJ >

Faszerowane piersi z indyka

Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś (…)

WIĘCEJ >

Duszony indyk

Do dużego owalnego naczynia żaroodpornego wlewamy wodę, dodajemy sól, ziarenka pieprzu, pieprz mielony i zioła. Wszystko mieszamy i wkładamy indyka. (…)

WIĘCEJ >