fbpx
logo
Szukaj
open close

Paluszki serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cef09a9a1-36ae-4d5d-92c8-4599a4f32bf1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Paluszki serowe

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Ciasto wykładamy na stolnicę i rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 2 mm
  • Następnie wykrawamy z placka kwadrat o boku ok. 30 cm
  • Połowę ciasta posypujemy serem, a drugą połowę smarujemy przecierem i przykrywamy nią połowę z serem
  • Następnie ciasto lekko rozwałkowujemy tak, aby ser połączył się z ciastem, składamy na pół i ponownie rozwałkowujemy
  • Powyższą czynność powtarzamy jeszcze raz
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Ciasto kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 paluszki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia paluszków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 20
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ciasto francuskie (250 g)
  • Ser żółty (80 g)
  • Przecier pomidorowy (60 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Stolnica, Tarka do jarzyn, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Paluszki chlebowe z ziołami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z kromek odcinamy skórkę Czosnek obieramy i drobno (…)

WIĘCEJ >

Chrupiące paluszki czosnkowe

Do miski wsypujemy mąkę (żytnią), dolewamy letnią wodę i dokładnie mieszamy do momentu, aż powstanie miękkie ciasto Stolnicę podsypujemy mąką (…)

WIĘCEJ >

Ziołowe paluszki ziemniaczane

Chili drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki dokładnie (…)

WIĘCEJ >

Paluchy kokosowe

Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy na kilka minut Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Formujemy podłużne „bułki” lub (…)

WIĘCEJ >