Paleo lasagna
Paleo lasagna
Przygotowanie
- Piekarnik ustawiamy na 175 st. C z opcją grzania „góra-dół”
- Zaczynamy smażyć mięso
- W tym czasie siekamy cebulę, wyciskamy czosnek i dodajemy ze wszystkimi przyprawami do mięsa
- Po chwili dodajemy pomidory z puszki i podgrzewamy do odparowania nadmiaru wody
- W tym czasie kroimy cukinie na bardzo cienkie plastry lub szeroką obieraczka na wstążki
- W naczyniu żaroodpornym układamy na zmianę warstwę mięsa w sosie pomidorowym i cukinii (zaczynamy od mięsa, kończymy na cukinii)
- Pieczemy 45 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (1200 g)
- Pomidor w puszce (1200 g)
- Wołowina mięso mielone (1000 g)
- Cebula (210 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
- Czosnek (15 g)
- Zioła prowansalskie (9 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.