Pieczony łosoś
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Rybę kładziemy na papier, posypujemy przyprawami (solą i (…)
Czytaj więcejKlasyczne burgery z indyka
Szczypiorek siekamy Wszystkie składniki (poza tłuszczem) wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy Następnie dzielimy masę na części i formujemy kulę (…)
Czytaj więcejFajita z pieczonego kurczaka
Jedno udko z kurczaka powinno ważyć ok. 85 g Papryki kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm (gniazda nasienne (…)
Czytaj więcejPieczone chipsy z pasternaku
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pasternak dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki (…)
Czytaj więcejKlopsiki z indyka
Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy folią aluminiową, a (…)
Czytaj więcejPlasterki banana w czekoladzie
Banan powinien być zamrożony i pokojony w plastry Blachę do pieczenia wykładamy papierem Na papierze układamy plastry banana tak, aby (…)
Czytaj więcejTort czekoladowy bez mąki z sosem z owoców jagodowych
Tort Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Boki i dno tortownicy smarujemy tłuszczem, wykładamy papierem do pieczenia i ponownie (…)
Czytaj więcejDorsz z patelni
Przygotowujemy trzy miski – do jednej wsypujemy mąkę, do drugiej wybijamy jajo i lekko roztrzepujemy, a do trzeciej wsypujemy bułkę (…)
Czytaj więcejPieczone krewetki kokosowe
Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C Blachę wykładamy papierem do (…)
Czytaj więcejProsta sałatka
Pomidorki kroimy na pół Ogórka kroimy w plasterki Na patelni prażymy pestki dyni przez ok. 1-2 minuty, często mieszając Do (…)
Czytaj więcej