Kotlety wieprzowe z piekarnika z orzechami pekan
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Orzechy drobno siekamy Do miski wlewamy tłuszcz i wodę, wybijamy jajo i całość (…)
Czytaj więcejKurczak po madrycku
Papryki drobno kroimy (gniazda nasienne usuwamy) Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i drobno kroimy Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno (…)
Czytaj więcejDuszona wołowina z włoskimi orzechami, suszonymi śliwkami i morelami
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Zieleninę (natkę), orzechy i owoce drobno siekamy Cebulę obieramy i drobno siekamy Pomidora kroimy (…)
Czytaj więcejZupa z brukwi
Mięso dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda i gotujemy przez ok. 20 minut Brukiew obieramy i kroimy w (…)
Czytaj więcejUdka kurczaka pieczone z warzywami
Udka kurczaka pieczone z warzywami Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i dzielimy na połówki Następnie nacieramy mięso przyprawami (solą i pieprzem), (…)
Czytaj więcejPurée ziemniaczane z serem
Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut, po czym odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 (…)
Czytaj więcejCytrynowa pierś indyka z grilla
Mięso kroimy w plastry i rozbijamy na grubość ok. 0,5 cm Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Wszystkie składniki (poza (…)
Czytaj więcejGotowany kalafior z bułką tartą
W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli) Kalafior dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. (…)
Czytaj więcejDorada pieczona z ziemniakami i marchewką
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy na kawałki i (…)
Czytaj więcejSteki wieprzowe z grilla z pieprzem i cytryną
Steki powinny być o grubości ok. 2,5 cm Rozgrzewamy opiekacz Cebulę obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski Czosnek obieramy, (…)
Czytaj więcej