Sałatka waldorf
Jabłko kroimy w kostkę (pestki usuwamy), wrzucamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny Kulki winogrona kroimy na pół i (…)
Czytaj więcejPilaw z baraniną
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy (…)
Czytaj więcejCzerwony koktajl warzywny
Owoce i warzywa obieramy i wyciskamy z nich sok w sokowirówce Do soku dolewamy sok z cytryny i mieszamy Koktajl (…)
Czytaj więcejSałatka z buraczków i orzechów
Braki kroimy w kostkę i wrzucamy do miski Orzechy drobno siekamy i posypujemy nimi buraki Pozostałe składniki wrzucamy do osobnej (…)
Czytaj więcejBarszcz czerwony
Włoszczyznę (marchewki, pietruszkę, seler i por) i cebulę obieramy Następnie wrzucamy warzywa do garnka, dodajemy przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie (…)
Czytaj więcejGulasz wołowy z kurkami i marchewką
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w gulaszową kostkę, po czym oprószamy mąką W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i (…)
Czytaj więcejSurówka selerowa z orzechami włoskimi
Seler z jabłkiem obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Orzechy drobno siekamy, dodajemy do miski i mieszamy (…)
Czytaj więcejPulpety po bałkańsku
Ser kroimy w małą kostkę Do miski wkładamy mięso, wybijamy jajo, dodajemy bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie (…)
Czytaj więcejGulasz z łopatki z cebulą
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w gulaszową kostkę, a następnie oprószamy przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)
Czytaj więcejBażant pieczony
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Bażanta dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy wewnątrz i zewnątrz przyprawami (solą) (…)
Czytaj więcej