fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka waldorf

Jabłko kroimy w kostkę (pestki usuwamy), wrzucamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny Kulki winogrona kroimy na pół i (…)

Czytaj więcej

Pilaw z baraniną

Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy (…)

Czytaj więcej

Barszcz czerwony

Włoszczyznę (marchewki, pietruszkę, seler i por) i cebulę obieramy Następnie wrzucamy warzywa do garnka, dodajemy przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie (…)

Czytaj więcej

Pulpety po bałkańsku

Ser kroimy w małą kostkę Do miski wkładamy mięso, wybijamy jajo, dodajemy bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie (…)

Czytaj więcej

Gulasz z łopatki z cebulą

Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w gulaszową kostkę, a następnie oprószamy przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)

Czytaj więcej

Bażant pieczony

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Bażanta dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy wewnątrz i zewnątrz przyprawami (solą) (…)

Czytaj więcej