Kompot porzeczkowy
Owoce wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 4-5 minut Kompot (…)
Czytaj więcejWołowina z trawą cytrynową
Mięso kroimy w paski Trawę cytrynową, szalotki i chili siekamy Papaję obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski (…)
Czytaj więcejRyba duszona w aromatycznym wywarze z limonki
Każdy filet z ryby powinien ważyć ok. 125 g Z kolendry odcinamy korzenie, kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera (…)
Czytaj więcejMakaron z bakłażanem i pomidorami
Bakłażana kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm, wrzucamy do miski, posypujemy przyprawami (solą) i odkładamy na ok. 15-20 (…)
Czytaj więcejSzybka zapiekanka z ciecierzycą i szpinakiem
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Ciecierzycę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą (…)
Czytaj więcejCukinia z kukurydzą, dymką i parmezanem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Cukinię gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Następnie odcedzamy, kroimy wzdłuż (…)
Czytaj więcejKrewetki z curry ogórkowe
Cebulę obieramy i 3/4 ilości drobno siekamy, a 1/4 kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i 2/3 ilości drobno siekamy, (…)
Czytaj więcejOkoń z koprem włoskim
Jeden okoń powinien warzyć ok. 250 g Okonie dokładnie oczyszczamy, oskrobujemy z łusek i wypatroszamy Następnie w każdym okoniu robimy (…)
Czytaj więcejCielęca wątróbka z szałwią
Wątróbkę kroimy w cienkie plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (sól (…)
Czytaj więcejUczta z owoców morza z pomidorami
Jeden homar powinien ważyć ok. 500 g W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wkładamy homary głową do dołu i (…)
Czytaj więcej