Naleśniki
Do miski wybijamy jajo, dolewamy mleko i wodę, przesiewamy przez sitko mąkę, dodajemy przyprawy (sól) i całość dokładnie miksujemy Patelnię (…)
Czytaj więcejKanapki z owocami
Kanapka z bananem Banana obieramy i kroimy w plasterki Kromkę chleba smarujemy miodem, następnie masłem orzechowym, układamy plasterki banana i (…)
Czytaj więcejMazurek kajmakowy
Kruche ciasto Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Cukier mielimy w młynku do kawy Wszystkie składniki umieszczamy na stolnicy (…)
Czytaj więcejZupa z porów
Jasne części porów kroimy w cienkie plasterki Marchewkę i pietruszkę obieramy, a następnie ścieramy na grubych oczkach tarki do miski (…)
Czytaj więcejMuffinki dyniowe z migdałami
Migdały wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut Po tym czasie wyciągamy migdały po kolei w (…)
Czytaj więcejSezamki
W garnku rozpuszczamy tłuszcz z miodem Dodajemy sezam, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu, cały czas mieszając (aby się nie (…)
Czytaj więcejTarta z Linzu
Cukier, migdały i przyprawy (goździki) mielimy w młynku do kawy Tłuszcz wkładamy do garnka i podgrzewamy do momentu, aż się (…)
Czytaj więcejFarsz z sera
Wszystkie składniki (poza rodzynkami) wsypujemy do miski i miksujemy na jednolitą masę Dodajemy rodzynki i dokładnie mieszamy Farsz możemy użyć (…)
Czytaj więcejFarsz z jajecznicy
Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Na patelnię wybijamy (…)
Czytaj więcejPyzy ziołowe
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski (…)
Czytaj więcej