Sałatka z serem gorgonzola i orzechami włoskimi
Ser kroimy w kostkę Orzechy łamiemy na kawałki Brzoskwinię obieramy, usuwamy pestki i kroimy owoce na kawałki Do miski wlewamy (…)
Czytaj więcejKurczak na zimno w sosie sezamowym
Kurczak Seler kroimy w plasterki Dymkę drobno siekamy Mięso kroimy wzdłuż na paski o szerokości ok. 1 cm i wrzucamy (…)
Czytaj więcejSałatka z truskawkami i kozim serem
Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy truskawki w plasterki Na talerzu układamy rukolę, truskawki i orzechy, całość skrapiamy tłuszczem, posypujemy (…)
Czytaj więcejMedaliony z jelenia z sosem grzybowym
Medaliony Mięso oczyszczamy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm, po czym lekko rozbijamy Następnie przenosimy mięso do (…)
Czytaj więcejSurówka selerowa z orzechami włoskimi
Seler z jabłkiem obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Orzechy drobno siekamy, dodajemy do miski i mieszamy (…)
Czytaj więcejRosół z kury
Mięso dokładnie myjemy, dzielimy na porcję i wkładamy do garnka Wlewamy zimną wodę i zagotowujemy, po czym zmniejszamy ogień i (…)
Czytaj więcejKrólik pieczony z warzywami
Przygotowujemy marynatę: do miski wlewamy tłuszcz (oliwę) i sok z cytryny, dodajemy skórkę z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek (1/5 (…)
Czytaj więcejCarpaccio z buraka z serem
Carpaccio Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Buraki obieramy, owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. (…)
Czytaj więcejKrem marchewkowy
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z (…)
Czytaj więcejBażant pieczony
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Bażanta dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy wewnątrz i zewnątrz przyprawami (solą) (…)
Czytaj więcej