Pierś z kaczki z gruszkami w soku pomarańczowym
Gruszki obieramy, kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne Następnie wkładamy gruszki do rondla, dolewamy sok i wodę, dodajemy (…)
Czytaj więcejKoktajl owocowy
Z truskawek usuwamy szypułki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą konsystencję Do koktajlu opcjonalnie możemy dodać pokruszony (…)
Czytaj więcejSałatka rybna z ogórkiem
Ogórka obieramy i kroimy w pół plastry Jabłka dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na pół i wydrążamy gniazda (…)
Czytaj więcejMiętowa galaretka z arbuzem
Arbuza kroimy w drobną kostkę (pestki usuwamy) Następnie przenosimy kawałki arbuza do pucharków i wkładamy do lodówki Żelatynę wkładamy do (…)
Czytaj więcejSarnina z burakami ćwikłowymi
Z mięsa usuwamy kość i odkrawamy tłuszcz Następnie kroimy mięso na kawałki tak, aby każdy kawałek ważył ok. 50 g (…)
Czytaj więcejTartaletki ze śliwkami
Mirabelki kroimy na pół Śliwki kroimy w ćwiartki (pestki usuwamy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremki smarujemy tłuszczem (…)
Czytaj więcejChipsy z parmezanu
Parmezan ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Dodajemy mąkę i mieszamy Rozgrzewamy patelnię Na rozgraną patelnię wykładamy po 1 (…)
Czytaj więcejMus jagodowy z czerwonym winem
Żelatynę wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy Jagody wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję Następnie mus (…)
Czytaj więcejTort Pawłowej z malinami
Maliny wkładamy do lodówki Piekarnik nagrzewamy do temp. 150 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Białka z solą ubijamy (…)
Czytaj więcejWiśnie z kruszonką
Wiśnie Wiśnie drylujemy (usuwamy pestki) Na patelni rozgrzewamy miód Dodajemy wiśnie, mieszamy i smażymy przez ok. 3-4 minuty Następnie ściągamy (…)
Czytaj więcej