Serce wołowe po baskijsku
Do garnka wkładamy serce, zalewamy zimną wodą, dodajemy posiekaną cebulę (białą) oraz przyprawy (pieprz ziarnisty, goździki i czosnek) i doprowadzamy (…)
Czytaj więcejGuacamole
Awokado obieramy, usuwamy pestkę i przenosimy do miski Dodajemy sok z limonki i zgniatamy awokado na gęstą pastę Czosnek obieramy, (…)
Czytaj więcejWegański parmezan
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy z ostrzem „S” na drobny piasek Parmezan przechowujemy w szczelnym pojemniku
Czytaj więcejSos sezamowy
Wszystkie składniki (poza sezamem) razem dokładnie mieszamy Dodajemy sezam i jeszcze raz dokładnie mieszamy
Czytaj więcejPomidory z bazylią
Pomidory kroimy w ćwiartki i wrzucamy do miski Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do osobnej miski Do miski (…)
Czytaj więcejPasta brokułowo-orzechowa
Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-5 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Do (…)
Czytaj więcejDomowy przecier pomidorowy
Pomidory kroimy w ćwiartki i odcinamy zielone końcówki Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Do garnka wrzucamy pomidory z jabłkami (…)
Czytaj więcejSos tahini
Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
Czytaj więcejKrem cukiniowo-pistacjowy z bobem
Bób oczyszczamy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (wody powinno być dwa razy więcej niż bobu), gdy woda zacznie się (…)
Czytaj więcejMeksykańska zupa fasolowa
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę (pestki usuwamy) Fasolę z kukurydzą przenosimy na sitko (…)
Czytaj więcej