fbpx
logo
Szukaj
open close

Serce wołowe po baskijsku

Do garnka wkładamy serce, zalewamy zimną wodą, dodajemy posiekaną cebulę (białą) oraz przyprawy (pieprz ziarnisty, goździki i czosnek) i doprowadzamy (…)

Czytaj więcej

Guacamole

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i przenosimy do miski Dodajemy sok z limonki i zgniatamy awokado na gęstą pastę Czosnek obieramy, (…)

Czytaj więcej

Wegański parmezan

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy z ostrzem „S” na drobny piasek Parmezan przechowujemy w szczelnym pojemniku

Czytaj więcej

Sos sezamowy

Wszystkie składniki (poza sezamem) razem dokładnie mieszamy Dodajemy sezam i jeszcze raz dokładnie mieszamy

Czytaj więcej

Pomidory z bazylią

Pomidory kroimy w ćwiartki i wrzucamy do miski Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do osobnej miski Do miski (…)

Czytaj więcej

Meksykańska zupa fasolowa

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę (pestki usuwamy) Fasolę z kukurydzą przenosimy na sitko (…)

Czytaj więcej