Sałatka ziemniaczana z rzodkiewkami i ogórkami
Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Rzodkiewki i ogórki kroimy w plasterki (…)
Czytaj więcejBuraczki z dymką i czosnkiem
Buraki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Dymkę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy (…)
Czytaj więcejSałatka ziemniaczana z łososiem
Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut, po czym odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 (…)
Czytaj więcejPlacki z sałatką śledziową
Śledzie odsączamy z oleju, kroimy na kawałki i wrzucamy do miski Cebulę obieramy, kroimy w piórka i wrzucamy do miski (…)
Czytaj więcejBarszcz czerwony
Włoszczyznę (marchewki, pietruszkę, seler i por) i cebulę obieramy Następnie wrzucamy warzywa do garnka, dodajemy przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie (…)
Czytaj więcejSałatka śledziowa z buraczkiem
Śledzie moczymy w zimnej wodzie tak długo, aż będą odpowiednio słone Następnie śledzie osuszamy i kroimy na małe kawałki Buraka (…)
Czytaj więcejBefsztyki na buraczkach
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy, smarujemy tłuszczem (połową oliwy), wkładamy do szklanego naczynia, przykrywamy i wsadzamy do lodówki na ok. 8 (…)
Czytaj więcejSałatka z truskawkami i orzechami
Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy truskawki w plasterki Orzechy łamiemy na pół Na talerzach rozkładamy zieleninę, truskawki i orzechy, (…)
Czytaj więcejBarszcz ukraiński
Mięso dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 50 minut na małym ogniu Po tym (…)
Czytaj więcejSałatka ziemniaczana z roszponką
Ziemniaki oskrobujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), po czym odcedzamy Ogórki i rzodkiewki (…)
Czytaj więcej