Morele w sosie cynamonowym
Morele kroimy na pół i usuwamy pestki, a następnie kroimy morele w plasterki Plasterki moreli układamy na kształt kwiatka w (…)
Czytaj więcejKoreczki z ogórka
Ogórka dokładnie myjemy i osuszamy Następnie odkrawamy z ogórka końcówki, obieramy go co drugi pasek i kroimy w plastry o (…)
Czytaj więcejPieczona papryka przekładana pastą rybną
W piekarniku rozgrzewamy grill Każdą paprykę kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne Następnie na blachę kładziemy kawałki papryki skórą (…)
Czytaj więcejJagody z kruszonką
Jagody Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Do rondla wkładamy miód i podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, (…)
Czytaj więcejSeler korzeniowy zapiekany z żółtym serem
Ser kroimy w cienkie plasterki Seler obieramy i kroimy w plasterki o grubości ok. 2-3 mm W rondlu zagotowujemy wodę (…)
Czytaj więcejWiśnie z kruszonką
Wiśnie Wiśnie drylujemy (usuwamy pestki) Na patelni rozgrzewamy miód Dodajemy wiśnie, mieszamy i smażymy przez ok. 3-4 minuty Następnie ściągamy (…)
Czytaj więcejJajecznica ze szparagami i trybulą
Szparagi obieramy i odcinamy końcówki Następnie gotujemy szparagi na parze przez ok. 5 minut Po tym czasie szparagi odcedzamy Zieleninę (…)
Czytaj więcejLody jogurtowe z jagodami
Jogurt wyciągamy z lodówki przed samym użyciem Jagody wyciągamy z zamrażarki przed samym użyciem Miód wkładamy do rondla i podgrzewamy (…)
Czytaj więcejJaja w koszulkach po lyońsku
Jaja Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5-10 minut, co (…)
Czytaj więcejBakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą
Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry Następnie usuwamy z pomidorów nasiona Bakłażany dokładnie myjemy i kroimy w plastry o (…)
Czytaj więcej