Sałatka z małży z sosem poziomkowym na ciepło
Z poziomek usuwamy szypułki i wrzucamy do blendera Dodajemy ocet, sok z cytryny (1/3 ilości) oraz tłuszcz (1/6 ilości) i (…)
Czytaj więcejSałatka z awokado i żurawiną
Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni przez ok. 1-2 minuty Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w paski Na talerzach (…)
Czytaj więcejSałatka caprese
Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry Zieleninę drobno siekamy Na talerzu układamy plasterki pomidorów i mozzarelli, przekładając jedne drugimi Całość (…)
Czytaj więcejSałatka z oliwkami i grejpfrutem
Grapefruity obieramy i dzielimy na cząstki Orzechy drobniej kroimy, a następnie prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty Awokado (…)
Czytaj więcejKurczak w czerwonym winie z winogronami
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (2/3 ilości) Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając na drugą (…)
Czytaj więcejCielęcina w winie z cytryną i fenkułem
Mięso kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w plasterki Fenkuł kroimy na kawałki Skórkę cytryny kroimy w (…)
Czytaj więcejPieczony łosoś z brokułami i pieczarkami
Każdy filet powinien ważyć ok. 150 g Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C Rozgrzewamy patelnię teflonową i posypujemy ją (…)
Czytaj więcejMakaron z łososiem wędzonym i szpinakiem
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (al dente), a następnie odcedzamy Szpinak dokładnie myjemy, odcinamy twarde łodyżki, a liście drobniej (…)
Czytaj więcejRyba gotowana na parze z imbirem i mlekiem kokosowym
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie kładziemy rybę na dnie żaroodpornej wkładki do gotowania na parze i posypujemy (…)
Czytaj więcejDuszone przepiórki z oliwkami
Skrzydełka przepiórek składamy pod spód i związujemy ich końce, a w powstałym zagłębieniu umieszczamy skrzyżowane nóżki Do naczynia żaroodpornego wlewamy (…)
Czytaj więcej