fbpx
logo
Szukaj
open close

Pascha z bakaliami

Cukier mielimy w młynku do kawy Jaja wybijamy do miski, dodajemy śmietanę i miksujemy Do rondla wlewamy mleko i zagotowujemy (…)

Czytaj więcej

Lukier

Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy Jeśli lukier zacznie zastygać – dodajemy odrobinę wody, jeśli będzie za rzadki – dodajemy więcej (…)

Czytaj więcej

Sos żurawinowy Cumberland

Cytrusy dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem Skórkę z cytryny ucieramy na drobnych oczkach tarki Z pomarańczy i cytryny wyciskamy sok (…)

Czytaj więcej

Piernik

Tłuszcz wyciągamy z lodówki, aby był miękki Do miski wkładamy miękki tłuszcz, dodajemy cukier i miód, wybijamy jaja i całość (…)

Czytaj więcej

Chrzan tarty

Chrzan obieramy i bardzo drobno ucieramy (np. w malakserze) Następnie przenosimy chrzan do miski, zalewamy wrzątkiem i mieszamy Dodajemy sok (…)

Czytaj więcej