Omlet z warzywami
Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w plasterki Pomidorki i oliwki kroimy na pół Paprykę kroimy w kostkę (pestki usuwamy) Na (…)
Czytaj więcejPieczony indyk
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miski Do miski dolewamy tłuszcz i ocet, dodajemy przyprawy i całość dokładnie (…)
Czytaj więcejGrzane wino
Obieraczką do warzyw obieramy skórkę z połowy mandarynek, cytryny i limonki Z mandarynek wyciskamy sok Do garnka wsypujemy cukier, dodajemy (…)
Czytaj więcejBłyskawiczne powidła śliwkowe
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy
Czytaj więcejChili z fasolką
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę drobno siekamy (pestki usuwamy) W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem (…)
Czytaj więcejPyzy ziołowe
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski (…)
Czytaj więcejGrochówka
Groch płuczemy i przesypujemy do garnka Do garnka dolewamy wodę, dodajemy mięso i zagotowujemy Następnie przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i (…)
Czytaj więcejProziaki
Do miski przesiewamy przez sitko mąki (1/18 ilości mąki orkiszowej czyli 50 g z przepisu podstawowego zostawiamy do podsypywania podczas (…)
Czytaj więcejJogurtowa polewa
Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
Czytaj więcejGlazura czekoladowa
Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy co jakiś czas mieszając, do momentu, aż się rozpuszczą (…)
Czytaj więcej