fbpx
logo
Szukaj
open close

Omlet z warzywami

Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w plasterki Pomidorki i oliwki kroimy na pół Paprykę kroimy w kostkę (pestki usuwamy) Na (…)

Czytaj więcej

Pieczony indyk

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miski Do miski dolewamy tłuszcz i ocet, dodajemy przyprawy i całość dokładnie (…)

Czytaj więcej

Grzane wino

Obieraczką do warzyw obieramy skórkę z połowy mandarynek, cytryny i limonki Z mandarynek wyciskamy sok Do garnka wsypujemy cukier, dodajemy (…)

Czytaj więcej

Chili z fasolką

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę drobno siekamy (pestki usuwamy) W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem (…)

Czytaj więcej

Pyzy ziołowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski (…)

Czytaj więcej

Grochówka

Groch płuczemy i przesypujemy do garnka Do garnka dolewamy wodę, dodajemy mięso i zagotowujemy Następnie przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i (…)

Czytaj więcej

Proziaki

Do miski przesiewamy przez sitko mąki (1/18 ilości mąki orkiszowej czyli 50 g z przepisu podstawowego zostawiamy do podsypywania podczas (…)

Czytaj więcej

Glazura czekoladowa

Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy co jakiś czas mieszając, do momentu, aż się rozpuszczą (…)

Czytaj więcej