Pierś z kaczki z gruszkami w soku pomarańczowym
Gruszki obieramy, kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne Następnie wkładamy gruszki do rondla, dolewamy sok i wodę, dodajemy (…)
Czytaj więcejPapryka smażona z brokułami
Papryki gotujemy na parze przez ok. 5-6 minut (do miękkości) Następnie papryki odsączamy, obieramy ze skórki i kroimy na pół, (…)
Czytaj więcejKrem kataloński
Jajo wybijamy do miski, dodajemy żółtka oraz słodzik (ksylitol) i ubijamy na puszystą masę przy pomocy rózgi kuchennej Do rondla (…)
Czytaj więcejSałatka ogórkowa z miętą
Ogórki obieramy i „kroimy” obieraczką w plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięte drobno siekamy Wszystkie składniki układamy na talerzu (…)
Czytaj więcejJajecznica ze szparagami i trybulą
Szparagi obieramy i odcinamy końcówki Następnie gotujemy szparagi na parze przez ok. 5 minut Po tym czasie szparagi odcedzamy Zieleninę (…)
Czytaj więcejMrożony jogurt z imbirem i kardamonem
Kardamon ucieramy w moździerzu na pył Do rondla wsypujemy wlewamy wodę i sok z limonki, dodajemy słodzik i cały czas (…)
Czytaj więcejRoladki z cukinii z kolendrą
Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy Następnie odcinamy z cukinii końcówki Cukinię „kroimy” obieraczką wzdłuż na plastry o grubości ok. 1-2 (…)
Czytaj więcejZiemniaki zapiekane ze szpinakiem
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy i osuszamy Następnie kładziemy ziemniaki (…)
Czytaj więcejJagody z kruszonką
Jagody Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Do rondla wkładamy miód i podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, (…)
Czytaj więcejTort Pawłowej z malinami
Maliny wkładamy do lodówki Piekarnik nagrzewamy do temp. 150 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Białka z solą ubijamy (…)
Czytaj więcej