Kokosowe muffinki miodowo-orzechowe
Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (…)
Czytaj więcejHerbatniki serowe z mąki kokosowej
Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, przyprawy (sól i (…)
Czytaj więcejZupa brukselkowa
Cebulę z marchewką obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez (…)
Czytaj więcejBezsernik dyniowo-korzenny
Spód Daktyle zalewamy gorącą wodą (na 100 g daktyli 170 ml wody) i odkładamy na ok. 10-15 minut, a następnie (…)
Czytaj więcejZapiekanka pasterska z soczewicą
Zapiekanka pasterska Soczewicę przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, po czym przenosimy do garnka Dolewamy wodę (na (…)
Czytaj więcejNaleśniki kokosowe
Połowę tłuszczu wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy roztopiony tłuszcz, cukier, (…)
Czytaj więcejHerbatniki bekonowe z mąki kokosowej
Boczek kładziemy na patelnię i podsmażamy do momentu, aż będzie chrupiący (zostawiamy 1/4 szklanki tłuszczu wytopionego z boczku) Do miski (…)
Czytaj więcejHerbatniki serowo-czosnkowe z mąki kokosowej
Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, przyprawy (sól i (…)
Czytaj więcejBurgery meksykańskie z fasoli i buraków
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w kostkę (pestki usuwamy) Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy cebulę (…)
Czytaj więcejSok pietruszkowo-jabłkowo-cytrynowy
Zieleninę drobniej siekamy Jabłka kroimy na kawałki (pestki usuwamy) Z zieleniny i jabłek wyciskamy sok Do soku dodajemy sok z (…)
Czytaj więcej