Zupa z kaczki po kantońsku
Z udek ściągamy skórkę (skórkę płytko nacinamy tak, aby nie naruszyć włókien mięsa i ściągamy skórkę palcami) Następnie przecinamy udka (…)
Czytaj więcejJajecznica ze szparagami i trybulą
Szparagi obieramy i odcinamy końcówki Następnie gotujemy szparagi na parze przez ok. 5 minut Po tym czasie szparagi odcedzamy Zieleninę (…)
Czytaj więcejTarty z pomidorami
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm (nasiona usuwamy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)
Czytaj więcejSmażona kapusta pekińska z kurczakiem
Mięso kroimy w wąskie paski i wkładamy do miski Dodajemy sos sojowy i połowę tłuszczu, dokładnie mieszamy i odkładamy na (…)
Czytaj więcejGrzanki z oliwkami, twarogiem i papryką
Kapary wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 1 godz. W piekarniku rozgrzewamy grill Paprykę kroimy w (…)
Czytaj więcejSmażona wołowina z papryką i cebulą
Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Z papryk usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy papryki w paski Na patelni rozgrzewamy (…)
Czytaj więcejSztufada z królika z czosnkiem i cytryną
Z królika odcinamy głowę, a korpus kroimy na kawałki Z cytryn wyciskamy sok, a z połowy ścieramy skórkę Piekarnik rozgrzewamy (…)
Czytaj więcejKolorowe jaja faszerowane
Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 8-10 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia Ostygnięte jaja (…)
Czytaj więcejJogurt z owocami egzotycznymi
Mango z ananasem obieramy i kroimy w kostkę Sitko kładziemy na rondlu Marakuje kroimy w poprzek na pół, wydrążamy wnętrze (…)
Czytaj więcejPierś z kaczki z gruszkami w soku pomarańczowym
Gruszki obieramy, kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne Następnie wkładamy gruszki do rondla, dolewamy sok i wodę, dodajemy (…)
Czytaj więcej