fbpx
logo
Szukaj
open close

Cukier waniliowy

Cukier mielimy w młynku do kawy Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół i wydłubujemy z niej nasiona, a następnie kroimy (…)

Czytaj więcej

Przecier pomidorowy

Pomidory dokładnie myjemy, na górze nacinamy w krzyżyk, wkładamy do miski i zalewamy gorącą wodą na ok. 3-4 minuty Po (…)

Czytaj więcej

Blanszowane migdały

Migdały wrzucamy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy na 24 godz. Po tym czasie wyciągamy migdały po kolei z (…)

Czytaj więcej

Kruszonka na wiśniach

Nadzienie Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Wiśnie drylujemy Do miski wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy, a następnie (…)

Czytaj więcej

Kruszonka na jabłkach

Nadzienie Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Jabłka obieramy i kroimy w plasterki (pestki usuwamy) Do miski wrzucamy wszystkie (…)

Czytaj więcej

Grillowane kalmary

Kalmary dokładnie oczyszczamy Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dolewamy sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy (…)

Czytaj więcej

Cytrynowe krewetki z koperkiem

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Czosnek obieramy i rozgniatamy Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)

Czytaj więcej

Królik w estragonie

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy do momentu, aż się zarumieni (nie powinno zbrązowieć) Dolewamy wino, dodajemy przecier (…)

Czytaj więcej